lördag 11 augusti 2018

Dagens projekt. Poolside

Rörigt.  Arbete pågår...
Jösses vad vi slitit idag. Vi är inte färdiga än då vi har mer planer för området. Som synes är häcken mot grannen inte mycket att hänga i julgranen, dessutom skjuter den iväg en himla massa frön under senare delen av sommaren. Det mesta hamnar i poolen. Jag tror inte buskarna är menade att vara häck för särskilt tät är den inte.

Området är  i alla fall "Poolside", där vi de senaste åren ställt upp en rampool, ovanpåpool. Poolside föresten, låter riktigt flashigt. Men är ett sätt att utnyttja en yta som var bara gräs, möjligen bilparkering sommartid när vi flyttade till huset.
Den allra första poolen fick vi vänligen av grannen som byggde egen nedsänkt pool. Galet skönt att bada den sommaren. Tyvärr blev inte deras nergrävda pool färdig under sommaren, så lite dåligt samvete hade man när vi låg och plaskade och de inte hade nåt att bada i.
Med åren har området ändrat utseende, däremot har vi alltid haft , som vi uppfattar, full insyn från gatan. Så i år har vi beslutat att sätta upp skärmar för att hindra insyn från gatan. Vi har samtidigt passat på att flytta soptunnorna som stått behändigt nära för att lägga poolöverdraget på (dessvärre så blev de utsikt från poolside). Nu hamnar de utanför skärmväggen och blir lättare att få ut till gatan när sopbilen kommer.
För att bredda platsen där soptunnorna står har vi har lagt ner 4 nya plattor. Sedan flyttades en av skärmarna från hörnan på huset längre in. Lastpallarna där skärmvägg nummer två levererades på kunde vi återvinna för att lägga jord och stenplattor på. Så idag har vi burit sten, monterat upp två skärmar, monterat ner en skärm, slagit ner nya spjut i marken och tagit upp ett som var felplacerat. Mycket stel kropp i kväll.
Efter vi blev klara beslutade vi att vi behöver en skärmvägg till för att få till mer avskildhet.
Kommer beställa en från Bauhaus i morgon.
Från utsidan.
Från insidan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar